Wilt u meer weten of complementaire therapie of heeft u interesse in een behandeling binnen de complementaire geneeskunde? Dan bent u bij Praktijk voor Complementaire Geneeskunde aan het juiste adres. Na jarenlang in de reguliere geneeskunde gewerkt te hebben als gynaecoloog, ben ik mij na een burn-out gaan richten op andere manieren om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Dit doe ik bijvoorbeeld voornamelijk door middel van Bioresonantie therapie en andere behandelingen als het nodig is. Bijvoorbeeld met acupunctuur, chinese kruiden, homeopathie, schussslerzouten en of bach remedies.

Een aanvullende behandeling

Complementaire therapie bevat in zijn naam al de wetenschap dat dit een behandeling is die aanvullend is. Oftewel, complementaire therapie vervangt niet de reguliere therapie, maar werkt daar eerder mee samen. Zo kunt u kiezen voor bioresonantie, acupunctuur na een lang behandeltraject. In elk (medisch) geval wordt een behandeling gekozen naar aanleiding van de klachten die u ervaart en de kennis over de oorzaak hiervan. Binnen complementaire therapie wordt er namelijk niet alleen gedacht in termen als ‘organen’, ‘ontstekingen’ en ‘weefsels’, maar richten wij ons op energieën en de bewustzijnsprocessen in uw lichaam. In de meeste gevallen zijn de regel- en stuurprocessen van uw lichaam ‘vastgelopen’ en moeten die slechts herstart worden. Het zelfherstellend vermogen om zelf weer te kunnen helen wordt daarbij gestimuleerd. Complementaire therapie zorgt voor deze prikkels om het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan te zetten.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over de energetische geneeskunde of Praktijk voor Complementaire Therapie? Ik vertel u graag meer over de behandelingen, bioresonantie therapie, acupunctuur en of homeopathie! Neem eenvoudig contact op via 055 – 54 01 089, info@hjnagel.nl of het contactformulier op de website.

Complementaire therapie